Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • Aluat pentru doi cozonaci:
  • 150 g smantana
  • 130 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri pline cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala)
  • 650 g faina
  • Maiaua:
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 ml apa calduta
  • o lingurita zahar
  • o lingura faina
  • Umplutura:
  • pentru un cozonac
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • pentru celalalt:
  • 2 albusuri batute spuma
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri mac
  • o lingura de faina
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere de albine