Un preparat suculent si aromat pentru masa de Craciun, chiar daca nu este un fel de mancare traditional.

Cotlete de porc Italiano
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 cesti de ciuperci taiate
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 6 cotlete de porc
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 400g rosii in bulion
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1/2 cana de apa, dacă este necesar
  • 1 ardei gras verde, taiat in bucati

Mod de preparare

1. Se incalzeste 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ciupercile; se gatesc si se amesteca pana cand ciupercile sunt fragede, 5 - 7 minute. Se transfera ciupercile intr-un castron si se lasa deoparte.

2. Se incalzesc restul de 2 linguri de ulei de masline in tigaie. Se adauga cotletul de porc, rumenindu-l pe ambele parti, intre 7-10 minute. Se aseaza cotletul de porc pe o farfurie, apoi se scurg sosurile din tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa si se gatesc timp de aproximativ 5 minute.

3. Se adauga rosiile, apoi se condimenteaza cu busuioc, oregano, capere, sare si piper. Se transfera cotletul de porc inapoi in tigaie; se acopera si se fierbe pana cand cotletul de porc este fraged si nu mai este roz in centru, aproximativ 45 de minute. Se adauga putina apa daca amestecul devine prea uscat. Se pune ardeiul pe partea superioara a carnii de porc, apoi se adauga ciupercile. Se mai gateste timp de cateva minute pana cand ardeiul este fraged.