Un sos aromat și delicios înnobilează orice bucată de carne, o face mai gustoasă, mai suculentă și o ajută să nu fie uscată. Atunci când gătești o friptură pe tigaie, fără un sos, este foarte posibil ca bucata de carne să se usuce și să devină fadă, mai ales dacă vorbim despre o carne cu puțină grăsime. 

Astăzi vă propunem o rețetă de cotlete de porc în sos de muștar, o friptură fragedă, suculentă și cu sos din belșug, care nu va fi deloc uscată. Carnea este rumenită mai întâi în tigaie, apoi la cuptor și va avea un gust și o textură deosebite. Puteți prepara această friptură pentru o cină în familie sau chiar și atunci când aveți musafiri. 

Cotlete de porc în sos de muștar
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți cotlet de porc
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • cimbru
  • 1/2 pahar vin
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 lingurițe boabe de muștar
  • 3 lingurițe smântână lichidă
  • 1 linguriță miere

Mod de preparare

Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Asezonați cu sare și piper cotletele de porc și puneți-le în tigaie. Rumeniți carnea pe fiecare parte, 3-4 minute, după care scoateți cotletele din tigaie.

În același ulei, adăugați ceapa tocată mărunt, boabele de muștar, cimbru și căliți până când ceapa devine translucidă.

Adăugați vinul și lăsați pe foc până când alcoolul s-a evaporat. Amestecați muștarul cu mierea și smântâna și turnați amestecul în tigaie. Când sosul s-a legat puțin, opriți focul și puneți din nou cotletele în tigaie. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute, în funcție de cât de groase sunt bucățile de carne.

Serviți cu piure, orez, cartofi copți sau orice garnitură vă place.

Poftă bună!