Ceapa caramelizata da aroma cotletelor de porc. Sunt excelente alaturi de cartofi natur!

Cotlete De Porc Cu Ceapa Caramelizata
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 4 cotlete de porc, de 1cm grosime
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite de piper negru
  • 1 ceapa, taiata in fasii
  • 1 cana apa

Mod de preparare

1. Se freaca cotletul cu 2 lingurite de sare si 1 lingurita de piper, sau dupa gust.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul la foc mediu. Se prajesc cotletele de porc pe fiecare parte. Se adauga ceapa si apa la tigaie. Se acopera cu un capac, se reduce caldura si se fierb timp de 20 de minute.

2. Se intorc cotletele pe partea cealalta si se adauga restul de sare si piper. Se acopera si se fierbe pana cand apa se evapora, iar ceapa capata o culoare maronie. Se scot din tigaie si se servesc cu ceapa deasupra.