Cum faci cel mai bun cotlet de porc la grătar, marinat, apoi rumenit bine. Dacă nu vrei să îl marinezi, este suficient să ungi cotletul cu puțin ulei înainte de a-l pune pe grătar.

Cotlet de porc la grătar - cea mai simplă rețetă

Cotletul de porc la grătar se face după ce a fost lăsat la marinat, apoi rumenit bine, iar toată lumea va fi încântată de acest fel de mâncare.

Cel mai important, rețeta de cotlet de porc la grătar este ideală atât pentru adulți, cât și pentru copii. Îmbinarea ingredientelor, pe care cel mai probabil le aveți deja prin casă, va face această carne cu adevărat savuroasă. Și nu este nimic exagerat atunci când spunem că va fi cel mai bun cotlet pe care l-ați făcut în viață.

Cum se face cotletul de porc la grătar

Pentru a face cotletul de porc la grătar, trebuie să faceți mai întâi o marinadă, amestecând într-un castron mare uleiul de măsline, zahărul brun, muștarul de Dijon, sosul de soia, coaja de lămâie, pătrunjelul, cimbrul, sarea, piperul și usturoiul. Puneți carnea de porc în bol și lăsați-o la marinat la frigider pentru cel puțin o oră.

Între timp, preîncălziți un grătar la foc mediu. Așezați carnea de porc pe grătar și ascultați cum sfârâie până se rumenește bine și este făcută și la mijloc. Adăugați un strop de pătrunjel și va fi gata de mâncat!

Cât timp trebuie marinat cotletul de porc

Este indicat să marinați carnea cel puțin o oră înainte de a-o pune pe grătar. Dacă aveți timp și doriți să aibă o aromă desăvârșită, atunci puteți lăsa cotletul de porc la marinat chiar și 8 ore.

Trucuri pentru cel mai bun cotlet de porc la grătar

  • Puteți folosi cotlet de porc cu os sau fără os. De preferat ar fi cel cu os, deoarece nu se va usca prea tare la grătar.
  • Puteți face marinada cu până la 3 zile înainte. Păstrați-o la frigider până când o veți folosi. Mare atenție, însă, această marinadă conține zahăr ce adaugă o aromă unică, dar se poate arde pe grătar. Aveți totuși grijă că grătarul să nu fie prea încins înainte de a adăuga carnea!

Rețeta de cotlet de porc la grătar

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc dezosate

Pentru marinată

  • 60 ml de ulei de măsline
  • 1,5 linguri de zahăr brun
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 1,5 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat, plus mai mult pentru garnitură
  • 2 lingurițe de cimbru tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de usturoi tocat

Mod de preparare

Puneți cotletul de porc într-un castron sau într-o pungă de dimensiuni mari.

În paralel, într-un castron de mărime medie, amestecați uleiul de măsline, zahărul brun, muștarul de Dijon, sosul de soia, coaja de lămâie, pătrunjelul, cimbrul, sarea, piperul și usturoiul. Se toarnă marinada peste carne. Lăsați cotletul să se îmbibe bine, cel puțin 1 oră sau până la 8 ore.

Preîncălziți un grătar de exterior sau o tigaie de interior la foc mediu și apoi, puneți carnea de porc pe grătar. Gătiți 6-8 minute pe fiecare parte sau până când un termometru introdus în partea cea mai groasă a cotletului înregistrează 68-70 de grade.

După aceea, se lasă carnea să se odihnească timp de 5 minute, apoi se servește. Ornați cu pătrunjel tocat suplimentar, dacă doriți.

Variante de cotlet de porc la gratar

Deși această rețetă este delicioasă ca atare, puteți adăuga și alte ingrediente pentru a o personaliza după gusturile dumneavoastră.

  • Cotlet de porc la grătar picant: Puteți adăuga fulgi de ardei roșu zdrobiți la această marinadă. În mod normal, 1/4 de linguriță de chili ar fi suficient, dar puteți adăuga chiar și mai mult decât atât, dacă doriți.
  • Cotlet de porc în stil asiatic: Încercați un amestec de ulei de măsline, ulei de susan prăjit, suc de lămâie, sos de soia, zahăr brun, ghimbir și usturoi pentru marinadă.
  • Cotlet de poc în stil mexican: Puteți marina cotletul într-un amestec de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, pudră de chili și praf de ceapă. Adăugați un strop de pătrunjel înainte de a servi pentru o aromă delicioasă.