Atunci când vine vorba despre deserturi, puteți urma rețete clasice, sau puteți improviza o prăjitură care să se potrivească propriilor gusturi și nevoi. Foile de prăjitură sau blatul clasic pot fi umplute cu orice cremă vă place și, astfel, să obțineți un desert personalizat. 

Astăzi vă propunem o cremă de cocos simplă și delicioasă, care de potrivește atât la torturi, cât și la prăjituri. Se face ușor, din ingrediente la îndemână și o puteți folosi în orice combinație vă place. 

Cremă de cocos pentru prăjituri și torturi
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte de cocos
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • amidon
  • 100 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Separați ouăle și lăsați albușurile pentru mai târziu. Mixați bine untul la temperatura camerei cu jumătate din cantitatea de zahăr și cu zahărul vanilat. Adăugați, pe rând, gălbenușurile și continuați să mixați până când crema se deschide la culoare și zahărul este topit.

Puneți laptele de cocos pe foc, până când ajunge la punctul de fierbere. Dați la o parte și puneți câte un polonic de lapte fierbinte peste crema făcută anterior. Amestecați și mai adăugați din lapte treptat, pentru a aduce la aceeasi temperatură.

Când ați terminat de încorporat laptele, puneți din nou crema pe foc. Adăugați fulgii de cocos și lăsați la foc mic până când crema se îngroașă și ajunge la consistența dorită de voi. Dacă vreți o cremă fermă, puteți să o mai îngroșați cu o lingură de amidon dizolvat în puțin lapte.

Lăsați crema să se răcească complet și bateți albușurile spumă cu un praf de sare și cu restul de zahăr. Încorporați spuma de albuș amestecând cu un tel, după ce crema s-a răcit complet.