Cordon bleu la cuptor este un preparat pe cât de gustos, pe atât de simplu de făcut. O alternativă delicioasă și sănătoasă, cu o cantitate foarte mică de ulei, neprăjit.

Cordon bleu de pui la cuptor

O alternativă la șnițelul simplu, cordon bleu este o mâncare ce poate părea ușor pretențioasă, dacă este prima dată când o faceți. Dar dacă respectați instrucțiunile, nu aveți cum să dați greș. Carnea va rămâne fragedă și suculentă și nu se va îmbiba cu ulei, fiind pregătită la cuptor.

Ce este Cordon Bleu?

Cordon Bleu se traduce prin "panglică albastră" și vă asigurăm că preparatul este demn de acest titlu. Este o rețetă clasică, ușor de preparat, unde pieptul de pui este umplut cu șuncă afumată și brânză elvețiană.

Un cordon bleu tradițional are pui fraged înfășurat în jurul șuncii și a brânzei elvețiene, dar puteți așeza ingredientele așa cum doriți.

Această versiune este gătită la cuptor până când este fragedă și suculentă.

Ce sos se potrivește la cordon bleu?

Un sos dijon simplu, făcut în casă, este perfect pentru această rețetă.

Dacă preferați, puteți servi Cordon Bleu cu un sos de brânză sau chiar sos olandez. Dacă nu aveți timp, puteți sări peste sos.

Cum se umple pieptul de pui

Pentru a face această rețetă, începeți prin a pregăti puiul.

Pentru a pregăti puiul pentru umplutură:

  • Așezați puiul între 2 folii de plastic (acest lucru îl împiedică să împrăștie sucurile peste tot).
  • Bateți carnea cu partea plată a unui ciocan pentru carne până când acesta are o grosime de 6 mm. Dacă pieptul de pui este foarte gros, îl puteți tăia înainte de a-l bate.
  • Fiți fermi, dar blânzi când bateți, astfel încât carnea să se subțieze, dar să nu se rupă sau să se destrame.

Cum se prepară Cordon Bleu

Cordon bleu la cuptor servit cu sos de muștar și sparanghel sote
Cordon bleu la cuptor servit cu sos de muștar și sparanghel sote

Cordon Bleu necesită câțiva pași, dar niciunul dintre ei nu este greu!

Iată un sfat: înmuiați scobitorile în apă înainte de a fixa puiul, astfel încât să nu se ardă în cuptor și să alunece ușor din rulada de pui odată preparată. Întotdeauna punem câte 2 scobitori pentru fiecare rulou, astfel încât astfel încât să fie bine prins.

  • Pregătiți puiul și puneți un strat de șuncă și cașcaval / brânză elvețiană.
  • Rulați în untul topit cu usturoi, apoi în pesmet condimentat și dați la cuptor!
  • În timp ce se coace, pregătiți sosul și turnați-l peste farfuria finală!

Voila! O masă de restaurant de lux care este într-adevăr ușor de făcut acasă.

Rețeta de cordon bleu la cuptor

Preparare 20 minute
Gătire 40 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui dezosat, fără piele
  • sare și piper după gust
  • 4 felii de șuncă
  • 120 grame de brânză elvețiană, brânză Gruyere sau cașcaval
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 cățel de usturoi
  • 60 de grame de pesmet
  • 1/2 linguriță de cimbru

Pentru sos

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 180 ml de lapte
  • 60 ml vin alb
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 cub de knorr de pui
  • 1/2 linguriță de sos Worcestershire
  • 20 de grame de parmezan
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Bateți puiul la 6 mm grosime. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Acoperiți fiecare piept de pui cu 1 felie de șuncă și aproximativ 30 de grame de brânză. Rulați puiul. Se fixează cu o scobitoare.

Se combină untul și usturoiul într-un vas mic. Amestecați pesmetul și cimbrul într-un bol separat. Treceți fiecare rulou de pui prin unt și apoi prin amestecul de pesmet.

Pregătiți o tavă cu hârtie de copt, pe care ați uns-o în prealabil cu puțin ulei. Așezați bucățile de pui pe tavă și, dacă aveți un spray cu ulei, stropiți-le puțin.

Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute (sau până când puiul are o temperatură internă dea 75 de grade), având grijă să întoarceți bucățile de carne după 15-20 de minute. Dacă bucata de carne nu este groasă, va avea nevoie de mai puțin timp pentru a se coace.

Cum se face sosul pentru cordon bleu la cuptor

Se topește untul într-o cratiță mică. Adăugați făina și gătiți 1 minut.

Adăugați laptele și vinul puțin câte puțin amestecând după fiecare adăugare până când amestecul este omogen. Adăugați muștar Dijon, cubul knorr și sosul Worcestershire. Dați în fiert în timp ce amestecați și reduceți focul. Se fierbe la foc mic 1 minut.

Se ia de pe foc și se adaugă parmezanul. Asezonați cu sare și piper după gust. Se servește peste pui.

Ce se servește cu Cordon Bleu la cuptor

Cordon Bleu este o mâncare bogată, cu arome îndrăznețe, așa că o garnitură ușoară și proaspătă este perfectă. Noi mergem pe legume la abur sau sotate, cum ar fi broccoli sau sparanghel. Adăugați o salată mixtă sau Caesar și o garnitură de orez cu unt și usturoi pentru o masă perfectă!

Resturile pot fi transformate într-un sandviș delicios, pe o baghetă crocantă cu niște muștar picant și câteva frunze de salată proaspătă!

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă are 4 porție. O porție de cordon bleu la cuptor are 750 calorii.

  • Calorii

    750kcal

  • Proteine

    70g

  • Carbohidrați

    28g

  • Zaharuri

    4g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    36g

  • Grăsimi saturate

    18g

  • Colesterol

    230mg

  • Sodiu

    1585mg

  • Potasiu

    1070mg

  • Vitamina A

    940IU

  • Vitamina C

    4mg

  • Calciu

    420mg

  • Fier

    3mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.