Compot de mandarine

Apare în Compot, Dulciuri, Dulciuri de post

Compot de mandarine
2 voturi
5 2

Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna. 

Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.

Ingrediente

  • 1 kg mandarine
  • 200 g zahăr
  • 1 litru apă
  • un baton scorțișoară
  • cuișoare
  • anason
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți apa la fiert împreună cu batonul de scorțișoară, anasonul și cuișoarele. Lăsați să fiarbă până când zahărul s-a topit și a dat în câteva clocote.

Între timp, curățați mandarinele și rupeți-le felii. Adăugați mandarinele în compot și mai lăsați să fiarbă totul împreună 15 minute.

Opriți focul, îndepărtați scorțișoara, cuișoarele și anasonul și serviți compotul după ce s-a răcit. În sezonul cald, pentru un plus de răcoare și aromă, puteți pune mentă proaspătă atunci când îl serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake Cu Compot De Afine

Combinatia perfecta de cheesecake, cu ciocolata si fructe.

Budinca De Orez Cu Ciocolata Alba, Compot De Rubarba Si Fructul Pasiunii

Traditionalul orez cu lapte, transpus intr-o reteta sofisticata.

Cotlet De Miel Cu Crusta De Capere Si Compot De Rubarba

La fel ca menta, rubarba merge perfect cu carnea de miel.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta