Daca nu ai preparat niciodata coada de vita, noi te sfatuim sa incerci aceasta reteta. Este ieftina si foarte gustoasa.

Coada De Vita Inabusita
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 2kg coada de vita
  • 4 linguri de faina, condimentata cu sare și piper
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe rosii, fin feliate
  • 2 frunze de telina, fin tocate
  • 1 morcov, tocat fin
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 375ml vin rosu
  • 300ml supa de vita
  • nucsoara
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

1. Se trec bucatile de coada prin faina. Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie wok. Se prajeste carnea, la foc mediu, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste. Se scurge si se arunca excesul de grasime. Se pune deoparte.

2. Se incalzeste uleiul ramas si se prajeste usor ceapa, telina si morcovul, timp de 10 minute.

3. Se adauga bulionul, apoi carnea. Se adauga vinul si supa. Se adauga nucsoara, se condimenteaza cu sare si piper negru, apoi se da in fiert.

4. Se acopera cu un capac, si se fierbe timp de 2 -3 ore, la foc mic, pana cand carnea este foarte frageda. Se scoate carnea, apoi se fierbe sosul ramas pana se reduce la jumatate. Se amesteca faina si untul intr-un bol pentru a face o pasta. Treptat, se incorporeaza faina in sos. Se fierbe timp de 3-5 minute, pana se ingroasa.

5. Se pune carnea, din nou, in tigaie si se lasa putin pe foc sa se incalzeasca. Se serveste cu cartofi la cuptor sau piure de cartofi.