Clătitele sunt un preparat foarte versatil, pentru că pot fi servite atât ca desert, cât și în varianta sărată, umplute cu carne, cu brânză sau cu ciuperci. Totul este să eliminați zahărul și esențele aromate din compoziția de clătite, și veți obține un ”ambalaj” foarte gustos pentru un fel de mâncare principal.

Clătite umplute cu piept de pui și ciuperci

În plus, puteți păstra câteva clătite neumplute pe care să le savurați ca desert, cu cremă de ciocolată sau dulceață. Aveți așadar un fel principal și un desert, pornind de la aceeași bază: banalele clătite.

Astăzi vă propunem o rețetă de clătite la cuptor, umplute cu carne de pui și ciuperci. Dacă vreți varianta vegetariană, puteți renunța la carnea de pui și pune doar ciuperci sau și alte legume. Puteți să adaptați rețeta în funcție de preferințele culinare, dar orice combinație ați alege, va fi foarte gustoasă.

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • o cană de lapte
  • o cană apă minerală
  • 2 ouă
  • 250-300 g făină
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:
  • 1/2 piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 200 g cașcaval (opțional)

Mod de preparare

Pentru clătite, puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați cu mixerul până când se omogenizează. Prăjiți clătitele într-o tigaie unsă cu foarte puțin ulei. Pentru această rețetă veți avea nevoie de 10-12 clătite, restul le puteți folosi pentru desert.

Pentru umplutură, tocați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le într-o tigaie cu puțin ulei. Tocați și pieptul de pui și ciupercile cubulețe cât mai mici.

Când ceapa și usturoiul s-au călit, puneți pieptul de pui și amestecați până când și acesta este călit. La final, adăugați ciupercile și amestecați bine. Mai lăsați pe foc până când s-a evaporat apa lăsată de ciuperci. Asezonați cu sare, piper și oregano și opriți focul.

Începeți să umpleți clătitele cu această compoziție, lăsând o margine liberă. Rulați clătitele și ”sigilați” capetele împingându-le cu degetul în interior.

Puneți toate clătitele într-o tavă și puneți cașcaval ras deasupra. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când cașcavalul de deasupra s-a rumenit.

Poftă bună!