Clătite la cuptorul cu microunde

Apare în Prajituri fara coacere, Clatite, Prajituri de casa

Clătite la cuptorul cu microunde
7 voturi
3 7

Ce-ai spune de o rețetă de clătite la microunde? Da, ai auzit bine, clătitele se pot face și la cuptorul cu microunde și sunt delicioase! Textura lor este ușor diferită de cea a clătitelor clasice, dar vă asigurăm că sunt la fel de bune.

În plus, se fac ușor, rapid și nu trebuie să murdăriți multe vase sau să vă îngrijorați că le veți coace mai mult sau mai puțin decât trebuie. 

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 2 lingurițe făină de cocos
  • 2 lingurițe lapte
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
Timp de preparare: 10 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți cele trei ouă sparte și laptele într-un vas pentru mixer. Adăugați făina, sarea și praful de copt și mixați un minut sau până când toate ingredientele sunt amestecate.

Puneți 1-2 linguri din amestec pe o farfurie rezistentă la microunde, pe care o puteți tapeta sau nu cu hârtie de copt. Întindeți amestecul cu dosul lingurii, astfel încât să fie un strat subțire.

Dați la microunde pentru 25-30 de secunde sau până când clătita s-a gătit. Timpul de gătire poate să difere cu câteva secunde, în funcție de cât de groasă este compoziția și de tipul cuptorului.

Dezlipiți ușor clătita de farfurie și serviți cu topping-ul preferat. Repetați procedeul până când terminați compoziția.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă austriacă de clătite

Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta