Spre deosebire de clătitele americane (sau celebrele pancakes), clătitele japoneze sunt mult mai pufoase, crescute în volum și au o textură foarte aerată și afânată, datorită prafului de copt. Nu este ușor să obții acel volum de invidiat la o clătită japoneză, dar, cu puțin exercițiu, veți reuși. Pentru început, puteți adăuga puțin mai mult praf de copt decât este recomandat în rețetă, pentru a vă asigura reușita. 

Clătite japoneze (pancakes)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 3 lingurițe zahăr
  • 70 ml lapte
  • 2 lingurițe ulei
  • 1/2 linguriță vanilie
  • Topping:
  • fructe proaspete
  • miere
  • sirop de arțar
  • unt de arahide
  • frișcă

Mod de preparare

Cerneți făina și praful de copt într-un bol. Într-un alt vas, bateți oul cu zahărul și vanilia. Când începe să facă spumă, adăugați uleiul și turnați treptat laptele, continuând să amestecați.

Turnați amestecul de ou și lapte în mijlocul făinii, amestecând cu un tel. După ce amestecul s-a omogenizat, puteți prăji clătitele.

Într-o tigaie unsă cu puțin ulei, puneți un polonic din amestec și acoperiți cu un capac. Când încep să se formeze bule de aer pe suprafața clătitei, o puteți întoarce. Clătita va începe să crească și să se umfle frumos.

Mai lăsați 2-3 minute și pe partea cealaltă, după care este gata. Serviți cu topping-ul preferat, cu fructe proaspete sau cu orice vă place.

Poftă bună!