Atunci când te gândești la o porție de clătite pufoase, umplute cu dulceață sau cu cremă de ciocolată, nu ai cum să reziști.

Clătite de post - gustoase și pufoase

Dar dacă ții post sau pur și simplu vrei să deviezi de la rețeta clasică, cu lapte și ou în compoziție, trebuie să încerci această variantă!

Clătitele de post sunt la fel de gustoase și de aromate ca și cele obișnuite. În plus, se pot bucura de ele și cei care țin post, precum și vegetarienii, pentru că nu conțin ingrediente de origine animală.

Clătitele de post se fac foarte simplu și rapid, din doar câteva ingrediente și garantăm că le poți servi oricui, fără să-și dea seama că sunt de post, atât de bune sunt!

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 250 ml lapte de migdale / soia/ orez (orice fel de lapte vegetal)
  • 150 ml apă minerală
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • gem/ dulceață/ fructe proaspete

Mod de preparare

Puneți într-un bol: făina cernută, zahărul și sarea. Turnați apa minerală și laptele vegetal, amestecând încontinuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe.

Puneți cele 2 linguri de ulei și esența de vanilie. Când ingredientele s-au omogenizat, puteți amesteca cu mixerul câteva minute, pentru a vă asigura că aveți o compoziție cremoasă.

Consistența trebuie să fie potrivit de groasă, dar să curgă. În funcție de densitate, mai puteți adăuga câteva linguri de făină (dacă vă plac clătitele mai groase și pufoase) sau apă minerală, dacă le preferați subțiri.

Lăsați compoziția la frigider pentru 30 de minute.

Ungeți o tigaie cu ulei și începeți să coaceți clătitele. Aveți grijă ca tigaia să fie bine încinsă atunci când puneți aluatul, altfel se va lipi.

Puteți servi cu dulceața preferată sau cu fructe proaspete, tăiate în cubulețe și pudrat cu zahăr și scorțișoară. Poftă bună!