Clătitele sunt un preparat extrem de versatil, pentru că pot fi savurate atât în varianta dulce, cât și în versiunea sărată, ca aperitiv. Dacă vreți să vă bucurați de un preparat 2 în 1 secretul este să nu puneți zahăr sau esență în compoziția pentru clătite. Faceți un aluat neutru, iar apoi le puteți umple cu orice vă place, după preferință. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de clătite cu șuncă și cașcaval. Le puteți servi calde sau reci, gratinate la cuptor sau oricum vă place. În plus, dacă faceți mai multe clătite, puteți păstra câteva și pentru desert și să le umpleți cu cremă de ciocolată, miere sau dulceață. 

Clătite cu șuncă și cașcaval
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • o cană lapte
  • o cană apă minerală
  • făină
  • un praf de sare
  • ulei
  • 8-10 felii de șuncă
  • 8-10 felii de cașcaval
  • parmezan (opțional)

Mod de preparare

Mai întâi vom prepara clătitele. Puneți ouăle, laptele, apa minerală și un praf de sare într-un bol. Amestecați bine cu un tel, până când se omogenizează. Începeți să turnați făina în ploaie, amestecând și având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Pentru a coace clătitele, ungeți o tigaie cu puțin ulei. Puneți un polonic din compoziție și lăsați 2-3 minute, până când nu mai este lichid la suprafață, apoi puteți întoarce clătita pe partea cealaltă.

Pentru a le asambla, puneți o felie de cașcaval și una de șuncă în mijlocul clătitei, împăturiți marginile și rulați. Mai departe puteți savura clătitele așa sau le puteți pune într-o tavă și presăra parmezan ras deasupra. Dați tava la cuptor pentru 10-15 minute. Clătitele se vor gratina frumos, iar cașcavalul din interior se va topi.

Poftă bună!