Clătite americane rețetă

Apare în Prajituri fara coacere, Prajituri de casa, Dulciuri

Clătite americane rețetă
2 voturi
4 2

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și, în funcție de topping-ul pe care alegeți să-l puneți deasupra, puteți controla cât de dulci să fie.

Spre deosebire de clătitele obișnuite, crepes (de inspirație franțuzească), clătitele americane sau pancakes sunt mai groase, mai pufoase și mai mici ca dimensiune. O altă deosebire ar fi aceea că pancakes nu se rulează, precum clătitele obișnuite și sunt puțin mai pretențioase atunci când vine vorba să le prăjești: dacă aluatul este prea gros, riscați să nu fie suficient de coapte în interior.

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 225 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • un praf de sare
  • ulei/ unt pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Amestecați într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea și praful de copt. Faceți o gaură în mijloc și turnați laptele, oul și untul topit. Amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu existe cocoloașe.

Veți obține un aluat gros, considerabil mai gros decât cel pentru clătitele normale. Lăsați aluatul 15 minute înainte să faceți clătitele.

Încingeți o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei sau unt topit. Puneți aluat în centrul tigăii, cu un polonic sau un poș. Diametrul trebuie să fie 10-15 cm, în niciun caz cât toată tigaia, iar grosimea cam jumătate de centimetru.

Coaceți până când începe să facă bule deasupra, după care întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 1-2 minute.

Clătitele americane pot fi servite individual sau în straturi de 4-5, cu ce topping vă place. Dulceață, miere, sirop de arțar sau fructe de pădure proaspete și zahăr pudră deasupra sunt doar câteva sugestii delicioase.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă austriacă de clătite

Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

Guacamole - rețetă simplă

Ce poți face atunci când ai 2-3 bucăți de avocado bine coapte? Un delicios sos guacamole, numai bun de servit alături de o porție...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta