Ciupercile sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sănătoase legume. Sunt pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine, au puține calorii și pot fi consumate într-o mulțime de feluri.

În plus, sunt ieftine și vă puteți bucura de ele în orice perioadă a anului, dacă e să ne gândim la ciupercile Champignon, cele mai comune de pe piață. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci umplute, gratinate cu parmezan. Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine. Sățioase și hrănitoare, o porție de ciuperci umplute este suficientă pentru o masă copioasă. 

Ciuperci umplute, gratinate cu parmezan
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 2 lingurițe de unt
  • sare
  • piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 g parmezan ras
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 lingurițe pesmet
  • 1 lingură pătrunjel verde
  • 80 g mozarella

Mod de preparare

Curățați ciupercile și îndepărtați cotorul, dar nu le aruncați. Spălați bine cotoarele și tocați-le mărunt.

Puneți untul la topit într-un vas pe foc. Adăugați codițele de ciuperci tocate, usturoiul zdrobit, sare și piper. Căliți pentru 5 minute, după care dați la o parte de pe foc.

Amestecați într-un bol ciupercile călite anterior, brânza cremoasă, pesmetul, mozarella, pătrunjelul și jumătate din parmezan. Amestecați bine și umpleți ciupercile cu acest amestec.

Puneți ciupercile umplute într-o tavă cu hârtie de copt, presărați restul de parmezan deasupra și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute sau până când parmezanul de deasupra este rumenit.

Poftă bună!