Ciupercile umplute cu bacon, branza, ceapa caramelizata si usturoi sunt un aperitiv delicios.

Ciuperci umplute cu bacon
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 3 fasii de bacon
  • 6 ciuperci mari
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 ceapa, cubulete
  • 1 catel de usturoi, felii
  • 90g crema de branza
  • 90g branza albastra
  • 1/3 cesti de pesmet

Mod de preparare

1. Se gatesc feliile de bacon intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana cand sunt crocante; se scurg pe prosoape de hartie. In timp ce baconul se gateste, se indeparteaza tulpinile ciupercilor si se toaca marunt.

2. Se adauga untul in tigaia in care a fost prajit bacon-ul. Cand se topeste, se adauga tulpinile ciupercilor, ceapa si usturoiul. Se gatesc, amestecand frecvent pana cand ceapa se caramelizeaza, 15-20 de minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se pune foaie de copt intr-o tava.

4. Se pun amestecul de ceapa, bacon-ul, branza, crema de branza si pesmetul intr-un blender. Se amesteca putin pana cand ingredientele sunt tocate si combinate uniform. Se pune amestecul in ciuperci si se aseaza in tava pregatita.

5. Se coc in cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin, timp de 10-15 minute.