Ciupercile sunt o legumă delicioasă în orice combinație. Există atâtea feluri de ciuperci și și mai multe moduri de a le găti, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor.

Dacă nu ai încercat niciodată ciupercile murate, trebuie să o faci! Sunt delicioase, se păstrează foarte bine peste iarnă și se potrivesc alături de orice mâncare. Puteți mura orice tip de ciuperci vă plac, dar ghebele și pleurotus se păstrează cel mai bine. 

Ciuperci murate
Timp total 30 minute

Ingrediente

2 kg crude (ghebe sau pleurotus) 1 l oțet 1/2 l apă sare (după gust) 1/2 kg zahăr foi de dafin muștar boabe piper boabe

Mod de preparare

Spălați și curățați bine ciupercile și puneți-le la fiert pentru 15-20 de minute.

Separat, puneți la fiert oțetul cu apa, zahărul și sarea. Fierbeți până când zahărul și sare s-au topit, câteva minute.

După ce ați opărit ciupercile, scurgeți-le de apă și așezați-le în borcane. Borcanele trebuie să fie umplute cam trei sferturi, nu complet. Puneți o foaie de dafin și câteva boabe de muștar și de piper în fiecare borcan.

Turnați din amestecul de oțet și zahăr în fiecare borcan cât să se umple. Închideți borcanele ermetic și sterilizați-le.

Fierbeți borcanele într-o oală în care ați pus un prosop ca bază. Aveți grijă ca borcanele să nu se atingă între ele. Fierbeți 10 minute după ce apa a dat în clocot și lăsați să se răcească în vas, acoperite cu un alt prosop.

Poftă bună!