Ciuperci murate

Apare în Muraturi, Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci murate
6 voturi
3 6

Ciupercile sunt o legumă delicioasă în orice combinație. Există atâtea feluri de ciuperci și și mai multe moduri de a le găti, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor.

Dacă nu ai încercat niciodată ciupercile murate, trebuie să o faci! Sunt delicioase, se păstrează foarte bine peste iarnă și se potrivesc alături de orice mâncare. Puteți mura orice tip de ciuperci vă plac, dar ghebele și pleurotus se păstrează cel mai bine. 

Ingrediente

  • 2 kg crude (ghebe sau pleurotus)
  • 1 l oțet
  • 1/2 l apă
  • sare (după gust)
  • 1/2 kg zahăr
  • foi de dafin
  • muștar boabe
  • piper boabe
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați bine ciupercile și puneți-le la fiert pentru 15-20 de minute.

Separat, puneți la fiert oțetul cu apa, zahărul și sarea. Fierbeți până când zahărul și sare s-au topit, câteva minute.

După ce ați opărit ciupercile, scurgeți-le de apă și așezați-le în borcane. Borcanele trebuie să fie umplute cam trei sferturi, nu complet. Puneți o foaie de dafin și câteva boabe de muștar și de piper în fiecare borcan.

Turnați din amestecul de oțet și zahăr în fiecare borcan cât să se umple. Închideți borcanele ermetic și sterilizați-le.

Fierbeți borcanele într-o oală în care ați pus un prosop ca bază. Aveți grijă ca borcanele să nu se atingă între ele. Fierbeți 10 minute după ce apa a dat în clocot și lăsați să se răcească în vas, acoperite cu un alt prosop.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta