Ciupercile, indiferent sub ce formă sunt gătite, sunt o idee excelentă pentru o garnitură delicioasă sau ca fel de mâncare în sine, dacă vreți ceva fără carne. Există o mulțime de tipuri de ciuperci și și mai multe rețete pe care le puteți prepara cu ele.

Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci gratinate, la cuptor, simple și delicioase. Aveți nevoie doar de două tipuri de brânză și, în mai puțin de jumătate de oră, aveți o porție delicioasă de ciuperci gratinate. Asigurați-vă că folosiți ciuperci comestibile, dintr-o sursă sigură. 

Ciuperci gratinate cu blue cheese și mozzarella
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 50 g blue cheese
  • 150 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • puțin oregano

Mod de preparare

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt. Curățați ciupercile de coajă și îndepărtați piciorușele. Dacă folosiți ciuperci care nu se curăță, spălați-le bine cu apă rece.

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt. Așezați ciupercile în tavă. Tăiați brânza albastră cubulețe și puneți câte o bucățică în fiecare ciupercă. Dați mozzarella pe răzătoare și puneți deasupra fiecărei ciuperci o cantitate generoasă.

Presărați sare, piper și oregano și dați tava la cuptor pentru 20 de minute sau până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit, iar ciupercile s-au gratinat frumos.

Poftă bună!