Dintre toate mâncărurile din bucătăria românească, combinația de pui cu ciuperci și smântână este una dintre cele mai gustoase. De aceea ciulamaua de pui cu ciuperci este atât de populară și aproape că nu există gospodină care să nu știe să o facă.

Ciulamaua de pui se servește neapărat cu mămăliguță, iar ciupercile le puteți omite, dacă nu vă plac. Noi am ales astăzi să vă prezentăm varianta cu ciuperci, mai gustoasă și mai aromată. 

Ciulama de pui cu ciuperci
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

400 g carne de pui (piept și pulpe) 2 linguri de făină 1 ceapă 1 morcov 500 ml supă de pui sau apă 200 g smântână sare piper 200 g ciuperci pătrunjel 4 linguri ulei

Mod de preparare

Tocați ceapa și dați morcovul pe răzătoare. Puneți la călit în ulei. Când s-au călit, puneți carnea de pui spălată și curățată. Condimentați cu sare și piper și întoarceți carnea pe toate părțile, până prinde culoare.

Puneți supa de pui sau apa și lăsați să fiarbă 45 de minute sau până când carnea de pui este fragedă. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți ciupercile în oală și amestecați.

Lăsați să fiarbă 5 minute, timp în care amestecați făina cu smântâna și cu câteva polonice din lichid. Turnați totul în oală și amestecați. Lăsați să mai dea în câteva clocote, până când sosul se îngroașă.

Opriți focul și serviți cu mămăliguță și pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!