Adaugă rețeta »

Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Apare în Mancaruri cu legume, Mancaruri cu ciuperci

Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă
4 voturi
3 4

Vă e poftă de o ciulama de ciuperci, cu mămăliguță? Atunci ați nimenit unde trebuie, pentru că rețeta aceasta este fix ce vă trebuie!

Ciulamaua de ciuperci se face foarte repede și simplu și poate fi servită pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine. Există și varianta cu carne de pui, dar astăzi vorbim despre ciulamaua de ciuperci simplă, tradițională, care să vă aducă minte de gustul din copilărie, din bucătăria mamei sau a bunicii.

Ciupercile sunt printre cele mai hrănitoare și gustoase legume, se găsesc într-o mulțime de sortimente pe piață, iar ciulamaua de ciuperci se poate face cam cu orice fel de ciuperci vă plac. Noi am ales ciupercile Champignon, pentru că sunt cele mai ieftine și cele mai comune, așa încât oricine se poate bucura de gustul lor și de această delicioasă ciulama de ciuperci.

Puteți folosi și ciuperci din conservă sau la borcan, dacă nu aveți la îndemână unele proaspete, dar ideal ar fi să optați, pe cât posibil, pentru ciuperci proaspete.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (Champignon)
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 4-5 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați ceapa și tăiați-o mărunt, la fel și usturoiul. Spălați și curățați ciupercile și tăiați-le felii sau în sferturi.

Puneți uleiul și untul la încins și căliți ceapa și usturoiul până când devin aurii. Puneți ciupercile și lăsați pe foc până când s-au călit și a scăzut apa pe care o lasă în cratiță.

Într-un vas separat, amestecați laptele cu făină și încălziți, până când amestecul începe să se îngroașe, având grijă să amestecați, pentru a nu se lipi. Opriți focul și adăugați, treptat, smântâna. Amestecați și turnați totul peste ciuperci.

Mai lăsați să fiarbă totul împreună câteva minute, asezonați cu sare și piper, după care opriți focul.

Presărați pătrunjel proaspăt deasupra și serviți alături de mămăliguță sau în orice combinație vă place.

Poftă bună!
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!