Ciorbă țărănească de pui

Apare în Carne de pui, Supe de carne, Supa de pui

Ciorbă țărănească de pui
7 voturi
5 7

O ciorbă gustoasă și sănătoasă, după o rețetă clasică, este cea mai bună alegere pentru un prânz perfect. Astăzi vă propunem o ciorbă țărănească de pui, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Se face foarte simplu și puteți folosi orice fel de carne în loc de pui. O puteți înlocui cu carne de porc sau de curcan și veți avea o ciorbă tradițională delicioasă și diferită la gust, pornind de la aceeași rețetă. 

Puteți folosi și alte legume dacă aveți prin frigider și doriți să le puneți, cum ar fi mazăre sau fasole verde. Este ideal dacă folosiți carne de pui de țară, dar ciorba va ieși foarte gustoasă și cu carne cumpărată. 

Ingrediente

  • 1 pui mediu
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • 3 roșii
  • 2 cartofi
  • 1 cană borș
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • leuștean pentru servit
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați bine carnea de pui în apă rece. Tocați mărunt legumele, iar morcovul îl puteți da pe răzătoare. Lăsați roșiile și cartofii pentru mai târziu.

Puneți legumele la călit în câteva linguri de ulei. Când s-au călit, adăugați 2-3 litri de apă peste și puneți carnea de pui în oală. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață și lăsați carnea să fiarbă la foc mic, cel puțin o oră.

Asezonați cu sare, piper, cimbru uscat și foile de dafin. Curățați roșiile și tăiați-le cubulețe, la fel și cartofii. Adăugați roșiile, cartofii și borșul în oală și mai lăsați să fiarbă 15-20 minute. Opriți focul și mai adăugați sare, dacă simțiți că mai este nevoie.

Serviți ciorba cu leuștean sau pătrunjel proaspăt tocat și cu smântână.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general...

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria...

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită...

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă....

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată,...

Ciorbă de varză - ideală pentru curele de slăbire

Ciorba de varză este cel mai cunoscut aliment recomandat în diete. Regimul de slăbit pe bază de ciorbă de varză este unul foarte...

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă...

Ciorbă din aripi de curcan

Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu...

Ciorbă de miel pentru masa de Paște

Ciorba de miel este mâncarea care deschide meniul de Paște. Nimic nu se compară cu o ciorbă acrișoară, cu smântână și...

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele , cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta