Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Apare în Carne de pui, Ciorbe, Supe si ciorbe

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală
15 voturi
3 15

Ciorba rădăuțeană este un preparat extrem de popular în bucătăria românească. Așa cum îi spune și numele, ciorba a apărut pentru prima dată în meniul unui restaurant din Rădăuți, în urmă cu 40 de ani, iar rețeta îi aparține doamnei Cornelia Dumitrescu.

Ciorba rădăuțeană a apărut ca o alternativă la ciorba de burtă, pentru cei cărora le place gustul de zeamă cu smântână și usturoi, dar nu agrează ciorba de burtă. 

Rețeta originală de ciorbă rădăuțeană este cu carne de pui, dar se poate face foarte bine și din carne de curcan. 

Ingrediente

  • 1 pui întreg (aprox. 1 kg carne)
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • 4-5 gălbenușuri
  • 500 g smântână grasă
  • 2 linguri făină
  • 4-5 căței de usturoi
  • oțet
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați bine carnea de pui și puneți-o la fiert într-o oală încăpătoare, cu 3-4 litri de apă și sare. Când începe să fiarbă, îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Adăugați legumele curățate, întregi (vor fi scoase ulterior). Lăsați să fiarbă la foc potrivit o oră, sau până când carnea este gata. Strecurați supa și puneți-o din nou pe foc.

Într-un bol, amestecați bine gălbenușurile, făina și smântâna. Puneți câte un polonic din zeamă și amestecați, până când amestecul de smântână și ouă ajunge la o temperatură cât mai ridicată. Astfel, smântâna nu se va ”brânzi” atunci când este pusă în ciorbă.

Puneți amestecul în oală, puneți și usturoiul zdrobit și amestecați bine, după care opriți focul. Între timp, îndepărtați oasele și pielea și tocați carnea mărunt.

Tocați cubulețe și 2 din cei 3 morcovi fierți și puneți-le în oală. Ciorba rădăuțeană este gata și se poate servi cu ardei iute, extra smântână și oțet.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Ciorbă țărănească de pui

O ciorbă gustoasă și sănătoasă, după o rețetă clasică, este cea mai bună alegere pentru un prânz perfect. Astăzi vă propunem o...

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată,...

Ciorbă de varză - ideală pentru curele de slăbire

Ciorba de varză este cel mai cunoscut aliment recomandat în diete. Regimul de slăbit pe bază de ciorbă de varză este unul foarte...

Socată de casă - rețeta originală

Luna mai este cea în care pe piață apar fructele de primăvară, dar și cea în care înflorește socul. Pe tarabele din piețe...

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă...

Ciorbă din aripi de curcan

Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu...

Ciorbă de miel pentru masa de Paște

Ciorba de miel este mâncarea care deschide meniul de Paște. Nimic nu se compară cu o ciorbă acrișoară, cu smântână și...

Drob de miel - rețeta originală

Mai e puțin până la Paște, iar drobul este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare. Dacă rețeta originală...

Amandine - rețeta originală

Alături de savarină și alte câteva prăjituri, amandina este genul de desert care ne amintește de copilărie unora, de tinerețe altora....

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească....

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta