Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor. 

Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Ciorbă de legume (de post)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • borș (opțional)
  • o mână de fasole verde
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 200 ml suc de roșii
  • paste sau orez
  • 3-4 linguri de ulei
  • verdeață

Mod de preparare

Pentru început, curățați toate legumele. Tocați-le mărunt sau dați-le pe răzătoare. Puneți câteva linguri de ulei într-o oală pe foc. Căliți ceapa și morcovul câteva minute. Asezonați cu sare și piper.

Adăugați 2 litri de apă fierbinte peste și puneți și restul legumelor, tăiate mărunt sau cubulețe mai mari, în funcție de cum vă place. Puneți puțin cimbru și foi de dafin și lăsați să fiarbă 20-30 de minute.

Când toate legumele sunt fierte, puneți sucul de roșii și orezul sau pastele și mai lăsați să fiarbă 10 minute. La final, dregeți gustul cu borș sau sare de lămâie. Mai puneți sare și piper, dacă mai e cazul. Adăugați pătrunjel sau mărar proaspăt tocat.

Serviți ciorba caldă, cu pâine proaspătă. Poftă bună!