Ciorbă de dovlecei cu smântână este o ciorbă ușor de preparat care nu necesită mult timp.

Ciorbă de dovlecei cu smântână

Ciorba de dovlecei este o alegere bună și asta în primul rând datorită ingredientelor folosite pentru preparare. Cu atât mai mult cu cât dovleceii reprezintă o sursă bună de vitamina C, potasiu și carotenoizi, ce au proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante.

Pentru un gust deosebit, o puteți acri cu borș sau cu zeamă de lămâie. În plus, puteți înlocui smântâna cu iaurt grecesc și va fi ușor dulceagă.

Și, în funcție de preferințe, puteți adăuga și alte legume cum ar fi rădăcina de pătrunjel, morcovii sau păstârnacul.

Rețeta de ciorbă de dovlecei cu smântână

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
  • 100 gr de smântână
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 2 felii de țelină
  • 1 ceapă mică
  • 2 galbenușuri
  • sare
  • piper
  • boia
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Primul pas este să spălați și să tăiați legumele cubulețe. Puneți puțin ulei la încins și căliți ardeiul, morcovul și țelina. Apoi, turnați apă și condimentați cu sare și piper, după gust. Și când legumele sunt aproape fierte, adăugați cubulețele de dovlecei. 

Lăsați la fiert pentru aproximativ 15 minute, apoi luați vasul de pe foc.

În paralel, amestecați gălbenușurile cu smântâna și boiaua dulce, adăugați câteva linguri de ciorbă și omogenizați bine.

Atunci când s-a răcit puțin ciorba, adăugați amestecul peste.

În cazul în care vă place mai acrișoară, puteți pune și o lingură de oțet de mere în compoziția de smântână. Presărați pătrunjel proaspăt deasupra.

Ciorba de dovlecei cu smântână se servește caldă cu ardei iute sau rece de la frigider și este extrem de răcoritoare vara.