Ciorbă de burtă ardelenească

Apare în Supa de carne de porc, Supe de carne, Ciorbe

Ciorbă de burtă ardelenească
5 voturi
4 5

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Ingrediente

  • 1 kg burtă vită prefiartă
  • 1 bucată rasol
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smântână
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • oțet pentru dres
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați rasolul și puneți-l la fiert în apă cu sare. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Separat, puneți la fiert burta în apă cu puțin oțet. În oala cu rasolul, puneți și legumele curățate și lăsați să fiarbă până când carnea se desprinde de pe os. Legumele vor fi îndepărtate oricum la final.

Când burta a fiert, o puteți tăia fâșii și adăuga în oala cu rasolul. Puneți foile de dafin și lăsați să fiarbă totul împreună.

Zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu sare, ca pentru mujdei, până când se albește. Puteți adăuga și puțin ulei.

Bateți ouăle cu smântâna și adăugați câte un polonic din ciorba fierbinte, pentru a aduce la aceeași temperatură. Când amestecul este călduț, îl puteți turna în oală.

Puneți din crema de usturoi după gust. Asezonați cu sare și piper și opriți focul. Dregeți ciorba cu oțet și extra usturoi/ smântână, dacă simțiți nevoia.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dacă mergeți într-un restaurant din zona Ardealului, este imposibil să nu găsiți în meniu ciorba de cartofi cu afumătură și...

Ciorbă de oase de porc

Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post...

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii....

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se...

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile...

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general...

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria...

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită...

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă....

Ciorbă țărănească de pui

O ciorbă gustoasă și sănătoasă, după o rețetă clasică, este cea mai bună alegere pentru un prânz perfect. Astăzi vă propunem o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta