Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată.

Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. 

Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorbă de perișoare a la grec
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 400 g carne tocată de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei kapia
  • 500 g smântână
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe făină
  • mărar uscat
  • cimbru
  • 4-5 linguri ulei
  • oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocați ceapa, dați morcovul pe răzătoare, tăiați păstârnacul și ardeiul cubulețe și puneți-le pe toate la călit în câteva linguri de ulei. Adăugați sare și piper și lăsați 5 minute, până când s-au călit.

Puneți 2 litri de apă peste, adăugați țelina întreagă și cimbrul și lăsați să fiarbă. Până dă în clocot, vă puteți ocupa de perișoare.

Condimentați carnea cu care și piper, puneți un ou întreg, făina, puțin mărar uscat și amestecați bine. Lăsați câteva minute compoziția să se ”lege”, după care veți începe să formați perișoarele, cu mâinile umezite.

Dați focul mic și puneți perișoarele în ciorbă, una câte una. Lăsați să fiarbă 30 de minute, cu capacul pus.

Este momentul pentru transformarea ciorbei în ”a la grec”. Amestecați smântâna cu gălbenușul de la celălalt ou și puneți câte un polonic din ciorbă, pentru a aduce la aceeași temperatură. Astfel, smântâna nu se va brânzi atunci când o puneți în ciorbă.

Turnați amestecul în oală și opriți focul. Mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie. Serviți cu verdețuri proaspete și cu puțin oțet, după gust.

Poftă bună!