Adaugă rețeta »

Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei

Apare în Ciocolata, Prajituri cu ciocolata, Dulciuri

Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei
39 voturi
5 39

Atunci când vine vorba despre ciocolată, majoritatea dintre noi înghițim în sec și ne fuge imediat gândul la desertul dulce. Nu degeaba se spune că ciocolata dă dependență, pentru că, cu greu poți rezista în fața ei. Cu atât mai mult dacă este făcută în casă.

Ciocolata de casă este un mix între ciocolată și prăjitură, un desert ușor de făcut, ideal dacă aveți musafiri sau pentru copii. Multora dintre noi ne aduce aminte de copilărie, ca să nu mai vorbim de mirosul apetisant cu care se umple toată casa.

Vestea bună este că ciocolata de casă este un desert relativ ușor de făcut, rapid și foarte gustos, care nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie. În plus, ciocolata de casă este mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea din comerț.

Ingrediente

  • 150 ml de apă
  • 150 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 400 g zahăr
  • 70 g cacao (puteți pune mai mult dacă vă place ciocolata amăruie)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 păstaie de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 100 g alune/ nuci/ migdale prăjite
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Zahărul, apa și zahărul vanilat se pun într-un vas pe foc și se amestecă. Când zahărul s-a topit și siropul începe să fiarbă, făcând o spumă albă deasupra, se mai lasă cinci minute pe foc. Puteți testa consistența siropului ca la dulceață: într-un pahar cu apă rece, lăsați să curgă câteva picături de sirop. Dacă zahărul se cristalizează, siropul este gata.

De consistența siropului depinde rezultatul final: cu cât siropul de zahăr este mai dens, cu atât ciocolata va fi mai densă, mai tare. Cu cât siropul este mai apos, cu atât ciocolata va fi mai moale.

După ce ați oprit focul, adăugați untul topit și semințele de vanilie și amestecați până când s-a omogenizat. Într-un vas separat, amestecați cacaoa cu laptele praf și treceți-le printr-o sită.

Când siropul s-a răcit puțin, adăugați ingredientele uscate în ploaie, amestecând continuu. După ce ați încorporat cacaoa și laptele praf, începeți să frământați și să modelați compoziția cu mâna, dacă este suficient de tare (consistența ei va depinde, cum spuneam mai sus, de cât de mult ați lăsat siropul să scadă).

De aici încolo imaginația este limita. Puteți forma bomboane rotunde, în mijlocul cărora să puneți o alună sau o migdală. Sau puteți turna compoziția într-o tavă tapetată cu folie sau hârtie și apoi adăugați alunele în compoziție.

Lăsați câteva ore să se răcească. De preferat ar fi să nu o puneți în frigider, pentru că riscă să se întărească prea tare.

Poftă bună!
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Cod Cu Sos De Rosii, Un Peste Aromat Care Iti Bucura Simturile

Un peste aromat care poate fi servit langa o salata de orez.

Borscht Cu Vita, Un Bors Din Bucataria Ucrainiana Pe Care Trebuie Neaparat Sa-l Incerci!

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.

Minestrone, O Varianta Italieneasca De Supa Pe Care Trebuie Neaparat Sa O Incerci

O varianta italieneasca de supa pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Salata De Ton Cu Fasole, O Combinatie Italiana Pe Care Trebuie Sa O Incerci!

O combinatie italiana de ton si fasole care poate constitui un pranz delicios si satios.

Gogosari In Otet, O Reteta Simpla Pe Care Oricine O Poate Prepara

Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!