Churros sunt genul acela de batoane din aluat care se servesc cu zahăr sau cu diverse sosuri dulci. Le găsiți peste tot pe faleză, la mare, în acel ambalaj sub formă de pălărie de carton. 

O rețetă simplă de churros vă propunem și noi astăzi. Sunt o gustare tipic mexicană, rapidă și ușoară, gata în câteva minute. Sunt versatile și le puteți servi atât cu sosuri dulci, cât și picante sau sărate. 

Churros cu scorțișoară
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 cană apă
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe ulei
  • 1 cană făină
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Puneți apa, cele 2 lingurițe de zahăr, sarea și uleiul într-un vas pe foc și lăsați până dă în clocot. Opriți focul și începeți să încorporați făina, amestecând cu un tel, până când obțineți o bilă de aluat.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Puneți aluatul într-un poș sau pungă alimentară și turnați-l în tigaie, sub formă de bastonașe de dimensiunea preferată. Prăjiți-le până când devin aurii.

Amestecați zahărul rămas cu scorțișoara și treceți churros-urile scurse de ulei prin acest amestec.

Poftă bună!