Chips-urile din cartofi sunt gustarea preferată a copiilor și nu numai, atunci când vine vorba despre a ronțăi ceva sărat. Numai că chips-urile din comerț conțin o cantitate mare de sare și aditivi, așa că pentru a avea o variantă sănătoasă, putem prepara chips-urile acasă. 

Astăzi vă propunem cea mai ușoară rețetă de chips-uri, cu succes garantat. Chips-uri din cartofi, rumenite în cuptor, crocante, delicioase și sănătoase, pe placul întregii familii.

Chips-uri din cartofi rumenite la cuptor
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • opțional: condimente

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Curățați cartofii, spălați-i bine, după care tăiați-i felii cât puteți de subțiri. Puteți folosi un robot de bucătărie care are această funcție sau o răzătoare specială pentru feliat.

Puneți feliile de cartofi într-un bol și turnați uleiul, sare și piper peste ele. Amestecați bine cu mâinile, astfel încât cartofii să fie bine acoperiți de ulei și condimente. Puteți adăuga orice arome sau condimente care vă plac, cum ar fi paprika, pudră de usturoi sau verdețuri.

Așezați chips-urile în tavă, pe un singur strat. Dați la cuptor, la foc mare. Verificați din 10 în 10 minute și când s-au rumenit, întoarceți chips-urile și pe partea cealaltă, până când devin crocante.

Serviți cu sosul preferat, după ce s-au răcit.