Nimic nu se compară cu o gustare crocantă, savurată alături de băutura preferată și de un film bun. Dacă vă plac chips-urile de cartofi, dar vreți o variantă mai sănătoasă și făcută în casă, vă recomandăm să încercați această rețetă. Chips-uri crocante de cartofi, rumenite în cuptor și aromate cu condimentele voastre preferate. 

Puteți face aceste chips-uri și din cartofi dulci. Sunt o variantă ideală de gustare, mai ales pentru copii. Nu conțin conservanți artificiali, ci doar o cantitate mică de sare și de ulei. 

Chips-uri de casă - crocante și sănătoase
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • condimente (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Curățați cartofii și tăiați-i în felii cât mai subțiri. Dacă aveți o răzătoare sau un feliator, folosiți-l pentru a obține felii cât mai subțiri și uniforme de cartofi.

Clătiți feliile de cartofi sub jet de apă rece și tapetați cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.

Puneți feliile de cartofi într-un bol și adăugați două lingurițe de ulei de măsline. Amestecați bine, astfel încât feliile de cartofi să fie acoperite de puțin ulei.

Presărați sare și condimentele preferate peste cartofi. Puteți folosi paprika, praf de usturoi, piper sau ierburi aromatice.

Puneți feliile de cartofi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe un singur strat. Dați la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 40-45 de minute. Întoarceți chips-urile și pe partea cealaltă.

La final, chips-urile trebuie să fie crocante, rumenite, dar nu arse. Serviți cu sosul preferat.

Poftă bună!