Chilli con carne este o mâncare foarte populară mai ales în țările de pe continentul american. O combinație de carne tocată, sos de roșii și fasole roșie, aromatizate cu mirodenii și condimente, chilli con carne își are originea în Texas, dar a ajuns să fie cunoscută și savurată în toată lumea.

Modul de preparare și rețeta diferă de la o țară la alta, de la o bucătărie la alta și în funcție de gusturi. Dar nu există diferențe majore, ci doar chestiuni ce țin de dozarea condimentelor. 

Chilli con carne
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

1 ceapă 1 ardei gras roșu 2 căței de usturoi ulei de măsline 1 linguriță chilli 1 linguriță paprika 1 linguriță chimion 500 g carne tocată de vită 2 căni supă de vită sau apă 400 g roșii la conservă 1/2 linguriță maghiran 1 linguriță zahăr 400 g fasole roșie fiartă sare piper

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Puneți un vas cu puțin ulei pe foc. Când uleiul s-a încins, adăugați ceapa și usturoiul și, după câteva minute și ardeiul. Căliți legumele împreună timp de 5-10 minute, după care adăugați condimentele.

Când legumele sunt călite, adăugați și carnea tocată. Amestecați cu o spatulă astfel încât carnea să se mărunțească și căliți până când aceasta și-a schimbat culoarea, cel puțin 10 minute.

Adăugați supa de vită, sau dacă nu aveți supă, amestecați apă fierbinte cu un cub de concentrat de supă. Puneți și roșiile la conservă și o linguriță de zahăr, pentru a tăia aciditatea. Lăsați să fiarbă cu capacul pus 20 de minute, amestecând ocazional.

Asezonați cu sare și piper, adăugați fasolea fiartă și scursă de apă și mai lăsați la fiert 10-15 minute sau până când carnea este gătită. Dacă sosul a scăzut prea mult, mai adăugați puțină apă.

Opriți focul și lăsați mâncarea să stea 10 minute, pentru ca toate aromele să se combine, după care o puteți servi, cu orez, cu puțină smântână sau simplă.

Poftă bună!