Există o mulțime de feluri de a face chifteluțe, fie că vorbim despre cele din carne sau cele vegetariene. Din carne de porc, vită, curcan, pui sau amestecate, secretul unor chifteluțe delicioase este să aibă procentul corect de grăsime, adică să nu fie nici prea grase, nici prea uscate, și să fie bine legate.

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe italienești, dintr-un amestec de carne de vită și curcan. Se fac în general pentru a fi servite cu sos de roșii și paste, dar le puteți savura cu orice garnitură vă place.

Chifteluțe italienești cu carne de vită și curcan
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 lingurițe ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g pesmet
  • 60 g parmezan
  • 2 ouă
  • 1 linguriță busuioc + oregano uscate
  • sare
  • piper
  • 350 g carne tocată de curcan
  • 250 g carne tocată de vită
  • sos de roșii și paste pentru servit

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-o tigaie pe foc, puneți puțin ulei și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Căliți cât să devină translucide, dar să nu se ardă.

Amestecați carnea de curcan și pe cea de vită într-un bol. Adăugați sare, piper, ceapa și usturoiul călite, pesmetul, parmezanul, cele două ouă bătute, busuiocul și oregano și amestecați bine totul.

Compoziția se va lega datorită ouălor și pesmetului. Lăsați compoziția să stea cel puțin 10 minute înainte de a vă apuca să modelați chifteluțele.

Formați chifteluțe rotunde și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când chifteluțele s-au rumenit. Aveți grijă să le întoarceți din când în când, pentru a se rumeni pe toate părțile uniform.

Serviți chifteluțele simple, cu spaghete și sos de roșii sau cu orice garnitură vă place.

Poftă bună!