Chifteluțe indiene de ceapă

Apare în Mancaruri cu legume, Mancaruri de post, Mancaruri

Chifteluțe indiene de ceapă
2 voturi
3 2

Chifteluțele indiene de ceapă, sau onion bhaji, sunt un aperitiv foarte simplu, delicios și de efect. Se fac foarte ușor și rapid, sunt de post și pot fi o alegere delicioasă pentru vegetarieni. O combinație savuroasă de ceapă cu panadă, prăjită în ulei, potrivită pentru orice masă și în orice combinație. Cu salată, cu sos, sau pur și simplu ca atare, sub formă de gustare. 

Ingrediente

  • 1 ceapă albă
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță ghimbir pudră
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță boia
  • sare
  • piper
  • 70 ml apă
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • pătrunjel
  • 100 g făină
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați și tăiați ceapa julien. Puneți ceapa și usturoiul pisat într-un bol și adăugați peste ea făina, bicarbonatul , condimentele, verdeața tocată mărunt și apă. Amestecați bine totul.

Ceapa trebuie să fie complet acoperită de panada care s-a format din făină, apă și condimente. Dacă mai este nevoie, mai puteți câteva linguri de apă.

Formați chiftele din acest amestec, modelându-le cu mâna, sub formă de grămăjoare. Nu trebuie să aibă un aspect definit sau uniform.

Puneți ulei la încins și prăjiți chifteluțele de ceapă în baie de ulei, până când s-au rumenit. Scoateți chiftelele pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie.

Serviți cu sosul preferat sau cu salată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Chifteluțe de pui cu dovlecel

Chifteluțele sunt o idee rapidă și delicioasă de mâncare, atunci când aveți la îndemână carne tocată. Puteți...

Dulceață de ceapă roșie

Dulceața de ceapă roșie este un preparat inspirat din bucătăria franceză, fin și delicios, care poate fi inclus într-o mulțime de...

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o...

Cremă de brânză cu ceapă verde

Crema de brânză nu trebuie să lipsească de la niciun aperitiv, dar poate fi preparată și servită și pe post de gustare. Este simplu...

Nuferi de ceapă pane

Ingredientele simple, la îndemână, pot fi transformate în preparate spectaculoase, cu care să vă impresionați familia și...

Chifteluțe de miel cu mentă

Carnea de miel este foarte populară mai ales în bucătăria orientală. Se folosește sub toate formele și la o mulțime de preparate, mai...

Arancini - chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella

Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește...

Chifteluțe italienești cu carne de vită și curcan

Există o mulțime de feluri de a face chifteluțe, fie că vorbim despre cele din carne sau cele vegetariene. Din carne de porc, vită, curcan,...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta