Chiftelele de legume sunt întotdeauna o alegere delicioasă dacă vreți o alternativă la chiftelele clasice, din carne. Se pot face din orice legume și le puteți combina, pentru un gust aparte. În plus, chiftelele de legume poti fi pregătite și în perioada postului.

Astăzi vă propunem o rețetă de chiftele din quinoa, delicioase, sănătoase și sățioase. Dacă vreți să le preparați în varianta de post, puteți renunța la ou și cașcaval din compoziție. De asemenea, dacă vreți o variantă mai dietetică, le puteți găti la cuptor în loc să le prăjiți în ulei. 

Chifteluțe din quinoa
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g quinoa
  • o mână de broccoli
  • 50 g cașcaval ras
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • 3 linguri făină
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Puneți quinoa la fiert în apă cu puțină sare. După ce au fiert 20 de minute, scurgeți apa și lăsați să se răcească. Separat, fierbeți și broccoli-ul până când s-a înmuiat. Scurgeți-l de apă și pasați-l cu o fruculiță sau cu blenderul.

Puneți într-un bol quinoa, broccoli, sare, piper, usturoiul zdrobit, cașcavalul ras, ouăle bătute și pătrunjelul tocat și amestecați bine. Începeți să adăugați făină cât să lege compoziția.

Formați chiftelele cu mâna umezită și treceți-le prin pesmet. Prăjiți chiftelele de quinoa în ulei încins. Scoateți-le pe o farfurie pe care ați pus prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți chiftelele de quinoa cu salată sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!