Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți. 

Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele.

Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

Chifteluțe de pește
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g pește alb mărunțit
  • 100 g pesmet
  • 2 cartofi fierți
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățați carnea de pește de piele și oase și o tocați la mașină sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Fierbeți cartofii în coajă și, după ce s-au răcit, îi curățați și îi dați pe răzătoare.

Amestecați carnea de pește cu cartofii, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, sare, piper și pătrunjelul verde tocat. Puneți 3 linguri de pesmet și amestecați bine totul.

Începeți să formați chifteluțele, rotunde sau plate, cum preferați. Ungeți chifteluțele cu puțin ulei și apoi le tăvăliți prin pesmetul rămas.

Puteți prăji chifteluțele în baie de ulei sau le puteți găti la cuptor. Puneți chifteluțele pe o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Serviți cu piure, orez, legume, salată sau sos de roșii cu usturoi.

Poftă bună!