Chiftelele sunt un preparat culinar extrem de versatil și sățios. Le puteți prepara din orice, începând cu carne tocată și până la pește, legume sau combinații de legume. Toate sunt delicioase și se potrivesc pentru orice masă și orice ocazie. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă: chifteluțe din carotfi și dovlecei, pe care le puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la ouă și la cașcavalul din rețetă, în rest urmați aceiași pași.

Chifteluțe de legume
Timp total 30 minute

Ingrediente

1 dovlecel 1 cartof 2 ouă 2 linguri cașcaval ras 4 linguri pesmet 1 legătură verdeață 2 căței de usturoi sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Curățați cartoful și dovlecelul de coajă și dați-le pe răzătoare. Scurgeți bine de apă legumele. Folosiți o cârpă curată sau un tifon pentru a scurge bine apa. Dați cașcavalul pe răzătoare.

Puneți legumele rase, cașcavalul, sare, piper, usturoiul zdrobit, verdeața tocată mărunt, ouăle și 2 linguri de pesmet într-un bol. Amestecați bine și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră.

După ce compoziția a stat la rece, mai completați cu pesmet, dacă mai este nevoie și vi se pare moale. Modelați chiftelele folosindu-vă de o lingură. Treceți chiftelele prin pesmet și apoi prăjiți-le în ulei încins.

Scoateți chiftelele pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Poftă bună!