Chiftelute aromate, sos de rosii picant si mozzarella. Aceasta reteta poate satisface si cele mai pretentioase gusturi in ceea ce priveste mancarea.

Chiftele Italienesti Si Baghete Cu Usturoi
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 35ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 x 400g conserve rosii in bulion
  • zahar
  • Pentru chiftele:
  • 1 ceapa
  • 1 si 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 6-10 hamsii
  • 1/2 lamaie - coaja
  • 500g carne de vita tocata
  • ulei de masline
  • 125g mozzarella
  • Pentru baghete:
  • 75g unt
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 2 baghete

Mod de preparare

1. Pentru a face sosul, se incalzeste uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se prajeste la foc mic timp de 5-6 minute, amestecand des, pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile tocate cu un varf de lingurita de zahar, se asezoneaza si se lasa la fiert timp de 40 de minute, amestecand des.

2. Intre timp, pentru chiftelele se pun toate ingredientele in afara de ulei si branza intr-un castron. Se asezoneaza, se amesteca cu mainile, apoi se ruleaza sub forma unor bile de marimea unei nuci.

3. Se incalzeste cuptorul la 220 grade celsius. Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mare. Cand este fierbinte, se adauga chiftelele, se prajesc pe toate laturile timp de 5-6 minute pana devin aurii. Se adauga in sos in ultimele 5 minute de gatit. Se transfera intr-un vas termorezistent si se acopera partea de sus cu branza. Se asezoneaza, apoi se coace timp de 8-10 minute, pana cand branza se topeste.

4. Se amesteca untul cu usturoi si patrunjel. Se taie baghetele in trei, apoi pe jumatate si se scoate interiorul. Se intinde untul cu usturoi si se pun deoparte.

5. Se lasa chiftelele sa se raceasca timp de 2-3 minute, apoi se servesc cu baghetele de usturoi.