Serveste aceasta reteta cu legume trase la tigaie sau salata pentru o masa sanatoasa pentru doi.

Chiftele De Peste Cu Hrean Si Lamaie
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 200g file de somon afumat
  • 1 1/2 linguri de hrean
  • 1 lamaie
  • 400g piure de cartofi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 110g ceapa verde, tocata
  • 1 lingura faina
  • 130g maioneza proaspata
  • 100g salata

Mod de preparare

1. Se pune somonul intr-un castron mare si se marunteste, cu o furculita. Se adauga 1 lingura de hrean, coaja rasa de la jumatate de lamaie, piureul de cartofi si un pic de piper negru. Se amesteca bine. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu, se adauga ceapa si se prajeste timp de 1-2 minute pana se inmoaie. Se raceste usor, apoi se adauga peste peste.

2. Se formeaza, din amestec, 4 chiftele, se pun pe o farfurie, se pudreaza cu faina, se acopera cu folie de plastic si se racesc timp de cel putin 10 minute. Intre timp, se face maioneza, la care se adauga putina lamaie. Se adauga restul de hrean in maioneza proaspata cu coaja rasa de la restul de lamaie, pastrand putina coaja deoparte, pentru decor. Se asezoneaza cu piper negru, se adauga suc de lamaie si se amesteca bine.

3. Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si, atunci cand este fierbinte, se adauga chiftelele. Se prajesc, timp de 3-4 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie. Se servesc cu maioneza, salata si felii de lamaie.