Chiftele De Miel Cu Dovleac Si Cuscus
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 300g cuscus
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 2 lingurite sumac
  • 600g carne de miel carne tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/4 cana frunze de menta
  • 1 ceapa mica, rasa
  • 600g dovleac, taiate in bucatele
  • 2 linguri de miere
  • 280g iaurt grecesc
  • 1 lamaie - coaja si sucul

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune cuscusul intr-un castron si se adauga 1 lingura de ulei. Se asezoneaza, apoi se adauga 375ml de apa clocotita. Se acopera cu folie de plastic si se pune deoparte timp de 5 minute sau pana cand lichidul este absorbit.

2. Pentru a face chiftelele, se zdrobesc semintele de chimen, 1 lingurita de sumac si coriandru. Se combina carnea cu usturoi, menta tocata, ceapa, amestec de condimente si restul de 1 lingura de ulei. Se asezoneaza, apoi se ruleaza amestecul in 16 bile de dimensiunea unei nuci.

3. Se intinde cuscusul cu o furculita, pe baza unei tavi. Se adauga dovleacul si chiftelele in tava, apoi se stropesc cu miere si ulei.

4. Se lasa la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand dovleacul este fraged si chiftelutele sunt rumenite si gatite.

5. Se combina iaurtul si coaja de lamaie si suc. Se presara cu restul de 1 lingurita sumac. Se adauga frunze de menta si se serveste.