Un cheseecake autentic, italienesc, pentru ocazii speciale.

Cheesecake italienesc cu ricotta

Ingrediente

  • 230g crema de branza
  • 450g ricotta
  • 1 1/2 cani de zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 linguritaa de extract de vanilie
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 cana de unt, topit si racit
  • smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge usor o tava cu putin unt.

2. Se amesteca crema de branza si ricotta impreuna intr-un bol pana cand se combina bine. Se adauga zaharul, ouale, sucul de lamaie, vanilia, amidonul de porumb, faina si unt. Se adauga ultima data smantana si se amesteca. Se toarna amestecul in tava pregatita.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 1 ora, se opreste cuptorul si se lasa in cuptor o ora. Se lasa sa se raceasca complet in frigider inainte de servire.