Cheesecake combinat cu Raffaello. Cât de bine sună? Pe cât de bine sună și arată, pe atât de gustos este. Un cheesecake elaborat, care are nevoie de puțină atenție și răbdare, dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul. 

Sunt o mulțime de rețete de cheesecake, cu sau fără coacere, mai simple sau mai elaborate. Rețeta despre care vorbim astăzi este una dintre cele mai spectaculoase feluri de cheesecake. O puteți prepara pentru orice ocazie, chiar și pe post de tort aniversar, pentru că este delicioasă și arată senzațional. 

Cheesecake Raffaello
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • Bază:
  • 200 g napolitane cu cremă de vanilie
  • 5 lingurițe migdale mărunțite
  • 6 lingurițe fulgi de cocos
  • 30 g unt
  • Cremă:
  • 500 g cremă de brânză
  • 500 g mascarpone
  • 3 lingurițe amidon
  • 1 cană și jumătate zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 5 ouă + 2 gălbenușuri
  • 400 g lapte de cocos
  • Meringue:
  • 2 albușuri
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană fulgi de cocos
  • Decor:
  • 30 g ciocolată albă
  • 8-10 bomboane Raffaello

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de garde.

Puneți napolitanele și migdalele într-un robot de bucătărie și mărunțiți. Adăugați untul topit și fulgii de cocos și amestecați. Turnați compoziția într-o tavă rotundă și nivelați. Aceasta va fi baza cheesecake-ului.

Puneți într-un bol crema de brânză, crema mascarpone, zahărul, amidonul și esențele și bateți cu mixerul până când s-a omogenizat. Adăugați ouăle și cele 2 gălbenușuri, unul câte unul și amestecați până când s-au încorporat.

La final, adăugați laptele de cocos și amestecați bine totul. Turnați crema peste bază și dați tava la cuptor. După 15 minute, reduceți focul la 120 de grade și mai coaceți încă o oră.

Între timp, pregătiți bezeaua. Bateți albușurile spumă cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Când s-au transformat într-o spumă albă, lucioasă, opriți mixerul și încorporați fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.

Scoateți cheesecake-ul din cuptor, întindeți bezeaua peste, reduceți focul la 90 de grade și mai dați la cuptor pentru 30 de minute. Dacă aveți cuptorul cu flacără de deasupra, mai lăsați câteva minute și cu ardere de sus.

Lăsați prăjitura să se răcească și decorați cu ciocolată albă topită și cu bomboane Raffaello.