Cheesecake New York
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200g biscuiti digestivi
  • 25g zahar pudra
  • 1 lingurita sare de mare
  • 75g unt
  • Pentru umplutura:
  • 600g crema de branza Philadelphia
  • 200g zahar pudra
  • 300ml smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50g faina

Mod de preparare

1. Pentru a face baza, se maruntesc biscuitii intr-un blender si se amesteca cu 25g de zahar, sarea si untul topit. Se apasa amestecul uniform intr-un vas uns si tapetat cu hartie de copt, apoi se lasa la rece timp de cel putin 30 de minute sau peste noapte.

2. Pentru a face umplutura, folosind o lingura, se amesteca crema de branza, zaharul si 200 ml de smantana impreuna intr-un bol pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, apoi se adauga vanilie. Cu ajutorul unei linguri de metal, se adauga faina, pentru a forma un aluat.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se scoate baza din frigider si se adauga umplutura peste baza. Se coace timp de 45-60 minute, pana cand partea de sus este aurie. Se lasa sa se raceasca complet in hartia de copt. Atunci cand se raceste, se transfera la frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte.

4. Pentru a servi, se raspandeste smantana deasupra, intr-un strat subtire si uniform.