Cheesecake Cu Vanilie Si Capsuni
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 300g biscuiti digestivi
  • 60g unt
  • 6-7g capsuni confiate
  • 600g smantana lichida
  • 150g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 2 lamai mari - sucul si coaja
  • 3 oua, plus 2 galbenusuri
  • 200ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 500g capsuni
  • 3 linguri zahar pudra
  • lichior de portocale
  • 1/2 lamaie - sucul

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Se zdrobesc biscuitii digestivi in firimituri fine, apoi se amesteca cu untul topit si capsunile congelate. Se preseaza intr-o forma de tarta, uniform pentru a acoperi complet. Se raceste in frigider in timp ce se face umplutura.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bate smantana lichida cu restul ingredientelorpentru cheesecake pana compozitia devine omogena si cremoasa. Se toarna uniform peste blatul rece, apoi se coace timp de 60-70 de minute. Se opreste cuptorul cu cheesecake-ul interior si se lasa sa se raceasca.

3. Cu 30 de minute inainte de servire, se pun capsunile cu toate celelalte ingrediente pentru topping intr-un castron, se amesteca, apoi se acopera si se lasa la macerat. Se scoate cheesecake-ul din forma, se decoreaza cu capsuni macerate si se serveste.