Dintre toate tipurile de desert, acelea fără coacere sunt cel mai simplu de făcut. Nu ai cum să dai greș, nu există riscul să coci prea mult sau prea puțin blatul și nu stai niciodată cu emoții că nu îți va ieși cum trebuie. Iar cheesecake-ul fără coacere face parte din acea categorie de prăjituri de care nu ai cum să te plictisești.

Cu sau fără topping, cu sau fără arome, cu fructe, simplu sau cu ciocolată... Iată doar câteva sortimente de cheesecake pe care merită să le încercați. Astăzi vă propunem însă un cheesecake cu bază de Oreo, delicios, ușor de făcut și cu care vă veți impresiona garantat orice fel de musafiri. 

Cheesecake cu Oreo
Timp total 45 minute

Ingrediente

Pentru bază: 400 g biscuiți Oreo 150 g unt Pentru cremă: 550 g cremă de brânză 400 ml frișcă lichidă 150 g zahăr pudră 100 ml lapte 20 gelatină

Mod de preparare

Dezlipiți biscuiții Oreo și îndepărtați crema de la mijloc. Păstrați-o pentru mai târziu, pentru că va fi amestecată cu crema de brânză.

Mărunțiți biscuiții și topiți untul. Păstrați câțiva biscuiți pentru a-i încorpora în cremă. Amestecați bine, până se formează o pastă. Puneți blatul într-o tavă rotundă și nivelați bine. Aceasta va fi baza cheesecake-ului. Dați tava la rece cât timp vă ocupați de cremă.

Puneți gelatina la înmuiat în 100 ml de apă rece. Încălziți laptele pe foc, după care turnați gelatina peste el. Amestecați bine, pentru ca gelatina să se topească.

Într-un bol pentru mixer, amestecați crema de brânză cu zahărul pudră și mixați bine. Începeți să turnați frișca lichidă, puțin câte puțin, și mai mixați crema câteva minute.

Adăugați laptele cu gelatina și continuați să amestecați la viteză mare. Adăugați și crema din interiorul biscuiților, pe care ați pus-o deoparte la început. La final, puneți câțiva biscuiți mărunțiți, pe care îi veți încorpora cu ajutorul unei spatule, amestecând de jos în sus.

Când crema este gata, o puteți turna peste baza de biscuite și nivela foarte bine. Dați prăjitura la rece pentru câteva ore, ideal peste noapte, înainte de a servi.

Poftă bună!