Cheesecake Cu Lamaie Caramelizata
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g biscuiti
  • 75g unt
  • Pentru crema:
  • 600g crema de branza
  • 200g zahar
  • 200ml smantana dulce
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 lamai - coaja
  • 1 lamaie - sucul
  • 50g faina
  • Pentru lamiale caramelizate:
  • zahar
  • 1 lamaie, taiata felii

Mod de preparare

1. Pentru feliile de lamaie caramelizate, se incalzeste cuptorul la 140 grade. Se pune foaie de coptintr-o tava si se cerne un strat bun de zahar pudra. Se pun feliile de lamaie peste zahar, apoi se cerne mai mult zahar pudra deasupra acestora. Se presara peste cateva picaturi de apa, apoi se coace timp de aproximativ 1 ora, pana cand lamaile caramelizate. Se scot si se lasa sa se raceasca.

2. Pentru blat, se macina biscuitii intr-un blender, se amesteca cu untul topiti mpreuna cu un varf de cutit de sare, se pune intr-o forma de tarta intr-un strat uniform. Se preseaza usor folosind spatele unei linguri. Se lasa la rece.

3. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Pentru crema, se amesteca crema de branza, zaharul pudra si smantana intr-un bol, pana la omogenizare. Se adauga ouale pe rand, extractul de vanilie si coaja de lamaie si sucul. Se adaug faina si se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Se toarna amestecul peste baza de biscuiti rece si se baga la cuptor.

4. Se lasa la cuptor timp de 50-60 minute, pana cand partea de sus este usor aurie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.Se serveste cu felii de lamaie caramelizate deasupra si zahar pudra.