Cheesecake Cu Fructul Pasiunii
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 200g biscuiti, zdrobiti
  • 40g unt, topit
  • 250g crema de branza
  • 120g smantana lichida
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 220g zahar pudra
  • 3 oua
  • 6 fructul pasiunii
  • 1 lingurita arorut

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C.

2. Se amesteca biscuitii si untul intr-un bol. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 10 minute, amestecand de cateva ori, pentru a se crea textura unui pesmet.

3. Se amesteca crema de branza, smantana, sucul de lamaie si 110g de zahar intr-un mixer, pana cand se formeaza un amestec omogen. Se adauga ouale si se amesteca din nou. Se imparte compozitia in 6 si se pune in 6 forme, apoi se pun formele intr-o tava si se toarna apa clocotita in tava, pana la jumatatea laturilor. Se acopera cu folie si se coace timp de 20-25 de minute. Se scot din tava si se racesc la temperatura camerei.

4. Se pune fructul pasiunii intr-un si se amesteca. Se pune restul de 110g de zahar intr-o cratita cu 80 ml de apa. Se amesteca la foc mic pentru a dizolva zaharul, apoi se fierbe timp de 2 minute sau pana cand se ingroasa usor. Se adauga fructul pasiunii si se fierbe timp de inca 2 minute, sau pana are o consistenta siropoasa. Se combina arorut cu 1 lingura de apa intr-un bol, apoi se adauga in sos si se fierbe timp de 1 minut sau pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

5. Se serveste acoperit cu pesmet si sos de fructul pasiunii.