Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de cheesecake cu coacere, cu o crustă crocantă de zahăr caramelizat deasupra. Se face ușor și este foarte potrivită pentru orice ocazie.

Cheesecake cu creme brulee

Cheesecake-ul este un desert extrem de versatil și de popular, cunoscut în toată lumea. Cu sau fără coacere, cu diferite arome, prăjitura cu bază crocantă de biscuite și cremă de brânză a ajuns să fie cunoscută și preparată în toate bucătăriile lumii, sub diverse forme.

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 6 linguri unt topit
  • un praf de scorțișoară
  • 2 linguri zahăr brun
  • 250 g cremă de brânză
  • 3 ouă + 2 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 120 g smântână
  • 2 lingurițe făină
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • zahăr
  • fructe proaspete (opțional)

Mod de preparare

Pasați biscuiții și amestecați-i cu untul topit, scorțișoara și zahărul. Puneți compoziția pe fundul unei tăvi și nivelați-o bine. Aceasta va fi baza. Dați tava la frigider.

Preîncălziți cuptorul la 165 de grade și între timp pregătiți umplutura. Într-un bol, mixați crema de brânză și zahărul până când obțineți o cremă omogenă. Adăugați pe rând ouăle și gălbenușurile, vanilia și la final smântâna. Puneți puțină făină și opriți mixerul.

Turnați crema peste bază și dați la cuptor până când partea de sus a prăjiturii este rumenită. Lăsați cheesecake-ul să se răcească treptat, după care dați la frigider pentru câteva ore.

Înainte de a servi, presărați zahăr peste și, cu ajutorul unui dispozitiv pentru flambat, caramelizați zahărul până când capătă o culoare maronie.

Poftă bună!