Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat cu tot felul de arome, fructe etc. Astăzi vă propunem o rețetă fresh de cheesecake cu cremă de lămâie. Puteți cumpăra crema de lămâie gata făcută sau o puteți prepara după rețeta de AICI

Cheesecake cu cremă de lămâie (fără coacere)
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 250 g cremă de brânză
  • 1 cutie lapte condensat
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 1 linguriță vanilie
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 70 g unt
  • 150 g lemon curd (cremă de lămâie)
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru început, mărunțiți biscuiții și amestecați-i cu untul topit până când obțineți o pastă. Așezați amestecul într-o tavă și presați cu degetele. Dați tava la frigider.

Pentru a prepara crema, bateți cu mixerul laptele condensat împreună cu crema de brânză, vanilia și zeama de lămâie. Separat, mixați frișca lichidă, care trebuie să fie rece, cu zahărul, până când capătă volum. Turnați frișca peste amestecul făcut anterior și omogenizați.

Turnați totul peste baza de biscuite și dați din nou la frigider pentru două ore. Când prăjitura s-a întărit, turnați crema de lămâie deasupra și mai lăsați încă o jumătate de oră la rece, înainte de a servi.

Poftă bună!