Acest cheesecake este desertul perfect si sofisticat pe care il cautai pentru evenimentele speciale.

Cheesecake cu cocos si fructul pasiunii
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • ulei
  • 300g biscuiti digestivi
  • 50g nuca de cocos deshidratata
  • 160g unt, topit
  • 25g ulei de nuca de cocos, topit
  • Pentru umplutura:
  • 560g crema de branza
  • 250ml crema de nuca de cocos
  • 400ml lapte condensat
  • 4 lime - sucul
  • 4 oua
  • Pentru caramel:
  • 100g zahar
  • 25g unt
  • rom
  • 75ml smantana
  • sare de mare
  • 3 fructul pasiunii - pulpa

Mod de preparare

1. Pentru baza, se unge o tava si se lasa deoparte. Se pun biscuitii si nuca de cocos intr-un blender si se paseaza bine. Se toarna untul topit si uleiul de cocos si se amesteca. Se pune amestecul in tava, presand usor, inclusiv pe margini. Se lasa sa se raceasca.

2. Se incalzeste cuptorul la 160C. Pentru a face umplutura, se pun crema de branza, crema de nuca de cocos si laptele condensat intr-un vas si se bat cu un mixer electric timp de 1-2 minute. Se incorporeaza, treptat, sucul de lime, apoi ouale. Se toarna amestecul in baza de biscuiti. Se coace timp de 50-60 de minute.

3. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pune in frigider.

4. Pentru a face caramelul, se pune zaharul intr-o tigaie si se incalzeste foarte usor pana se dizolva complet, apoi se indeparteaza de pe foc si se adauga untul si romul. Se amesteca totul, se pune tigaia inapoi pe caldura daca se intareste. Se adauga smantana si fulgi de sare de mare.

5. Se pune caramelul intr-un castron, se acopera, apoi se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute. Se amesteca pulpa de fructe in caramel, apoi se imprastie peste cheesecake.